Nystartade Viking Husbilar i Värmlandsbro har tagit det första steget in på marknaden.I oktober levererar företaget sin första husbil till en kund från Stockholm.Beställningar på ytterligare fyra husbilar ligger i orderboken.

– De ska inte levereras förrän i vår, så under hösten kommer vi att producera demobilar som ska stå hos återförsäljare, säger vd Göran Olsson.
Han säger sig vara nöjd med den start som företaget fått. Första modellen blev klar i maj och sedan dess har husbilen visats upp på flera mässor. Senast i helgen som gick, då Husvagns- och husbilsmässan genomfördes i Småland.
PÅ SIKT HOPPAS Viking Husbilar ta en marknadsandel i Sverige på cirka två procent, vilket motsvarar försäljning av 50 enheter per år.
– Potentialen finns och bara i år har försäljningen av husbilar ökat med 28 procent, säger Göran Olsson.
Företaget, som har tillverkning och försäljning i Höglunds Flaks gamla lokaler i Värmlandsbro, sysselsätter för närvarande fyra personer. De tre delägarna plus en anställd.
Ytterligare expansionsplaner ligger företaget lågt med.
– Att anställa fler kan bli aktuellt först i vår, om vi inte får in beställningar som ska levereras snabbare. Intresset är stort och just nu skriver vi offerter så mycket vi orkar.
* Och ni har ekonomi så ni orkar hålla ut?
– Absolut. Första året har vi satsat oerhört mycket på marknadsföring och det har fungerat. Många känner till oss idag, säger Göran Olsson.